Pàgines

diumenge, 29 de juny del 2014

Visor per la pantalla LCD



En aquesta ocasió he construït un visor per poder veure la pantalla LCD en ple sol sense reflexos. Ja que quan gravem vídeo no podem mirar pel visor de la càmera, i obligatòriament hem de fer servir el LiveView, i en moments com per enfocar es pot arribar a fer impossible si tens la pantalla plena de reflexos.


Material:

- 1 antiga caixa de diapositives.----------------------(ho tenia per casa, 0€)
- 1 antic pot on es guardaven els negatius.---------(ho tenia per casa, 0€)
- 1 protector de pantalla LCD de la nostre càmera--(a mi hem va costar 2,50€)


Construcció:

Agafo la part inferior de la caixa, i li faig uns quants forats al centre.
Amb l'ajuda de l'aire calent d'un assecador de cabells estovo el plàstic dur, i el veig trencant i doblant fins a tenir tota la superfície inferior buida, i en el cas de la meva pantalla era una miqueta més estreta d'un cantó i l'he hagut d'estrènyer una miqueta per aquella part de la caixa.
S'ha d'anar amb compte, perquè amb l'aire calent no es doblegui l'altra part de la caixa, perquè si no llavors no tancaria.


El següent pas que he fet, és tallar i seguidament (amb una cola per plàstics) enganxar una espuma molt primeta al voltant del protector. Així asseguro que no entri llum entre el protector i la caixa.

Un cop enganxat he collat la caixa amb el protector, amb 3 cargolets molt petits, i he omplert 2 foradets que quedaven amb una miqueta de silicona que després he pintat de negre perquè no passi la llum.

Amb això ja tinc la primera part acabada, amb la qual, la majoria de vegades, en tindre prou per protegir-me dels reflexos. Però per situacions extremes, he fet la segona part.
Per fer-ho he seguit el mateix procediment que en l'anterior, he foradat la caixa, i amb l'aire calent, l'he anat fent més gran, fins a aconseguir una mida prou gran per veure tota la pantalla, però sense passar-me perquè ha de cabre en la mida del pot de negatius.

Per una altra part, també forado el pot, i li dono la forma que veieu en la fotografia, per poder-lo enganxar a la caixa. Seguidament l'enganxo amb la cola per a plàstics com es pot veure a la fotografia.
Un cop enganxat, com que també queden forats i a part el pot és translúcid, he omplert els voltants de silicona, cosa que també ajuda que quedi ben fixat, i per finalitzar, ho he pintat amb un spray negre.

Al final es pot comprovar el resultat. Potser no és molt bonic, però si molt útil, i fàcil de posar i treure, que la majoria que venen són complicats en aquest aspecte.

Comparació:

Preu total del construït: 2,50€

Preu aproximat de venda: 30€   -   http://www.bhphotovideo.com/c/product/1002555-REG/xit_xtlcdmvl_proffessional_locking_lcd_viewfinder.html


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada