Pàgines

dilluns, 7 d’abril del 2014

Follow focus

Ja fa quasi un any que no publico res al blog, ja que l'havia abandonat, però ara he decidit reviure'l pels següents motius:
Fa poc m'he comprat una nova càmera, la Nikon D800, i tinc l'opció de gravar vídeo. I per què els vídeos semblin professionals, és molt més fàcil utilitzar mils d'accessoris que te'ls venen per tot arreu. I si els compres tots m'arruïnaria, ja que quan els veus, els vols tenir tots!
Per això he decidit comprar-me els quasi imprescindibles (que són: micròfon, antorxa LED, i ròtula per a vídeo). I la resta els fabricaré, i aniré fent el pas a pas aquí en aquest blog.
Molts d'ells els fabricaré per qüestions de preu, però alguns també per questió de comoditat i que s'ajustin al màxim a les meves necessitats.
A part, he canviat el nom del blog a: You can do it!  ja que això és el que espero, que tu també ho puguis fer!
_____________________________________________________________



Avui començaré amb un molt senzill i molt barat (aquesta versió, mes endavant pot ser que en faci un de més professional)
Un Follow Focus:

Pels que no ho sabeu, un follow focus és una eina que ens permet fer enfocaments més suavitzats sense haver de tocar directament l'objectiu, això evita moltes vibracions, i a part ens permet fer marques per a fer transfocals.

Material:
-1 Brida metàlica (la mida dependrà del vostre objectiu)
-1 Cargol el mes prim i llarg que trobeu, amb femella inclosa.
- Un tros de paper.

Construcció:
Com veieu a la fotografia és ben senzill, només cal fer un forat a la brida, ficar-hi el cargol, i fixar-ho amb 1 o dues femelles.
 


Un cop fet això només cal fixar-ho a l'anella d'enfoc de l'objectiu. Depenent del material de l'objectiu és convenient posar-hi algun tipus d'acolxament entre el ferro i l'objectiu, per no rallar-lo. I per a més facilitat a l'hora de fer transfocals, es pot posar una tira de paper, on es pot fer marques.

Podeu veure com funciona en el seguent video:



Preu total: 1,50€
Preu de venta aproximat 15€ aqui: http://www.camaralia.com/FichaArticulo~x~Sevenoak-SKF03-Follow-focus-manual-sencillo~IDArticulo~1208.html

Espero que us serveixi, fins al pròxim!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada