Pàgines

dilluns, 3 de setembre del 2012

L'aplicació imprescindible per un fotògraf


 Quan anava a fer aquesta nova entrada tenia intenció de fer un recull d'Aplicacions d'smartphones per a fotògrafs, calculadors de hiperfocals, time-lapses, fotòmetres,cronometres, etc... Però he trobat una cossa encara millor.
Es diu Photo tools pro, i és una aplicació que reuneix totes les eines que necessites, i mes. Esta disponible tant per iphone, com per android, això si, es de pagament, però pel preu de 1,50€ crec que val la pena pagar-ho, sinó, estic segur de que cadascú tindrà els seus mitjans per baixar-sel gratuïtament, això si, nomes esta amb anglès
però és bastant intuitiu.


Per començar, un cop descarregat, anem a la primera pestanya "settings". Aquí podem tocar varies opcions, com el sistema de mesura (metres o feets), si volem els diafragmes complerts, 1/2 o 1/3stops. Però el que molts hem de configurar és les dades de la nostra càmera, a no ser que hi sigui. Per fer això anem a la pestanya "mange cameras" i, com es veu en l'imatge de la dreta posem el nom i les dades corresponents, quant al paràmetre "center of confussion", el podem trobar en el següent enllaç:  http://www.dofmaster.com/digital_coc.html

Un cop això fet ja podem començar a utilitzar la nostre aplicació. Si us l'heu descarregat podreu veure que té una trentena d'eines per utilitzar, jo us en comentaré  les mes destacades.

DOF & Hyperfocal Distance Calculator:  Aquesta ens permet calcular la distancia hiperfocal, i juntament amb ell, al punt d'enfoc mes proper i el mes llunyà, per fer-ho nomes hem de seleccionar la càmera, obertura, objectiu, i la distancia a la qual es troba l'objecte principal al qual enfocarem, i com podeu veure en l'imatge de la dreta ens dona els càlculs.

 Time Lapse Calculator: quan vaig veure aquesta eina em vaig quedar bastant sorprès perquè no savia que existissin calculadors de time lapse, i està bastant be.
Al primer apartat recomano escollir a single imatge(enlloc 1second com es veu a l'imatge), perquè així a sota ens permet escollir els fotogrames per segon al qual ho reproduirem (el sistema europeu és PAL, 25fps) però això ja dependrà de cadascú.
I a partir d'aquí els càlculs ja son bastant intuïtius, primer escollim l'interval (ex: 3imatges cada minut), després escollim el temps que estarem disparant fotos "recording time" i automàticament ja ens dirà quant durarà el vídeo final, també podem escollir que enlloc que ens digui com a resultat el temps que durarà el vídeo, ens digui o el temps que volem que estigui fent fotos, o les fotos que hem de fer per minut, per segon, etc...
StopWatch: Aquesta eina és molt simple, i segurament que al market n'hi trobeu moltíssimes mes, però quants cops heu anat a fer fotos nocturnes i us heu deixat el cronometre?, a mes pots anar afegint-hi marques, i que el cronometre segueixi marcant, per si sou mes d'una persona, o calcules mes d'un temps a l'hora.

A mes d'aquestes 3 eines també hi ha:
-Una altre rellotge que va marxa enrere i pots dir-li el temps que necessitis.
-Un calculador del camp de visió, depenent de la càmera i l'objectiu que portis.
-Una altre que serveix per fer equivalències de la iso, velocitat i diafragma, i també hi pots afegir filtres ND.
-Un calculador d'exposició amb flash, hi ha l'obertura, la distancia i el numero guia del flash.
-Calculador de múltiples exposicions.
-Calculador del temps mínim perquè amb les fotos nocturnes surti la traça dels estels.
-Un fotòmetre! sisi, un fotòmetre, si es molt fiable o no no ho se, però hi és, això si, és de llum reflexada, no incident.
-Un altre que et diu la fase de la lluna, això si, per aquesta necessite connexió a Internet.
-Una carta de gris.
-Una carta dels les mescles dels colors additiva.
-Una carta de la temperatura e color amb els graus kelvin, de fred a calent.
-Un generador d'histogrames, carregues una imatge i et mostra l'histograma
-Un com l'anterior però amb els dats exif, i en dona moltíssims.
-Una check lists per poder posar cosses pendents, i una altre també per escriure notes.
-Una graella amb la regla dels terços per previsualitzar.
-I per si mai tens un problema amb la llei hi ha un apartat on set obre un arxiu amb els drets dels fotògrafs (amb anglès).
-I unes quantes mes, i si amb tot això encara hi trobes a faltar alguna altre eina, al final hi ha un apartat per demanar mes eines als creadors de l'aplicació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada